Sometimes you want to bake something, but you look around your kitchen and don't have all the ingredients. That's why this is the perfect recipe. You can mix and match ingredients, use up old bananas, apples, various types of flour...
Pantry banana bread (adapted from the fresh loaf) - vegan and gluten free
- 1/2 cup (120 ml) oil, melted butter (half apple sauce)
- 3 black bananas (they can be frozen and defrosted in the microwave)
- 3/4 cup (100g) sugar (brown, white, honey, maple syrup)
- 1 1/2 cups (200 g) all-purpose flour ( mix of white, whole wheat, spelt, buckwheat, einkorn whatever...)
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon salt
- 2 teaspoons pure vanilla
- chocolate chips, cranberries, raisins, chopped apples...
- a dash of cinnamon
Mash the bananas up. Mix everything together in a bowl. Put in a loaf pan.
Bake at 325°F (165°C) for about 60 minutes. to make muffins, reduce baking time to 25 minutes.
Cake banane du placard
- 1/2 tasse (120 ml) d'huile, le beurre fondu (moitié compote de pommes) d
- 3 bananes noires (ils peuvent être congelés et décongelés au micro-ondes)
- 100 g de sucre (vergoeise, cassonade, blanc, miel, sirop d'érable)
- 200 g de farine tout usage (mélange de blanc, de blé entier, d'épeautre, sarrazin petit épeautre, peu importe ...)
- 1 cc de bicarbonate de soude
- 1 cc de sel
- 2 cc d'extrait de vanille (ou sucre vanillé)
- pépites de chocolat, canneberges, raisins, pommes hachées ...
- une pincée de cannelle
Écraser les bananes. Mélanger le tout dans un bol. Mettre dans un moule à cake.
Cuire à 325 ° F (165 ° C) pendant environ 60 minutes. Pour faire des muffins, réduire le temps de cuisson à 25 minutes.
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